Tekstschrijven: vlotte teksten voor beeldscherm of papier

U kunt verschillende soorten teksten laten schrijven. Is de tekst voor het beeldscherm of voor op papier? Dat is een belangrijke vraag van de tekstschrijver. Het medium bepaalt namelijk hoe teksten eruit gaan zien.

U zoekt een tekstschrijver. U wilt bijvoorbeeld:

  • een specialistische tekst laten herschrijven voor een groter publiek.
  • een samenvatting.
  • teksten van verschillende mensen laten herschrijven tot één samenhangend geheel.
  • een ghostwriter.
  • iets anders...

Voor welk medium?

We lezen steeds meer teksten vanaf het beeldscherm. De bezoeker van een website gaat kriskras een site door, in hoog tempo. Hij scant en bepaalt zelf welke onderdelen hij wil zien, in zijn eigen volgorde. Terwijl de lezer van een papieren tekst bij het begin begint en van voor naar achteren leest.

Het schrijven van beeldschermteksten of papieren teksten is daardoor heel verschillend. Het medium heeft veel invloed op de opbouw van de teksten.

Aansprekende teksten

Joke schrijft vlotte, aansprekende teksten, toegesneden op het medium. In de toon en stijl die u wenst, en die het beste past bij uw doel en doelgroep.

U ontvangt een verzorgde tekst in correct Nederlands.

Overweegt u een tekst te laten schrijven? Lees meer over de werkwijze.

Beeldschermteksten

Van papier naar computer

Een goede tekst op papier kan op het scherm van een computer een onleesbare brij worden. Dat betekent nog niet dat al uw papieren teksten waardeloos zijn geworden in de digitale wereld.

Papieren teksten zijn vaak prima te herschrijven in nieuwe, prettig leesbare beeldschermteksten. Dat geldt ook voor dikke rapporten en onderzoeksverslagen. Met kleine of grotere aanpassingen zijn ze om te zetten in toegankelijke schermteksten voor uw website- of intranetbezoekers.

Webteksten

Een website moet overzichtelijk zijn. De bezoeker moet gemakkelijk zijn weg kunnen vinden en snel uitkomen bij de informatie die hij zoekt.

SEO

Ook zoekmachines als Google, Yahoo! en Bing moeten uw website kunnen vinden en een goed beeld krijgen van uw aanbod. SEO - search engine optimization - is het sleutelwoord. Oftewel hoe scherper de teksten en de techniek, hoe beter u te vinden bent. Een taak voor de webschrijver en de webbouwer. Voor de webschrijver is adequaat woordgebruik de essentie.

Kies voor kwaliteit. Laat uw teksten schrijven door een professionele tekstschrijver.