Correctie: foutloos Nederlands

De correctie is de laatste controle van de opgemaakte tekst. De redacteur haalt alle taalfouten en andere oneffenheden eruit.

Uw tekst is helemaal af. De definitieve inhoud is geredigeerd, de tekst is vormgegeven. Klaar voor publicatie op een beeldscherm of op papier. Op één stap na: de correctie.

Wat houdt correctie in?

Joke corrigeert alle taalfouten, onjuiste woordafbrekingen, inconsistenties in schrijfwijzen, lettertypen en leestekens. Van kleine oneffenheidjes tot nare grammaticale missers, ze zet de puntjes op de i en zorgt voor een nette afwerking van de tekst in correct Nederlands.

Overweegt u een tekst te laten corrigeren? Lees meer over de werkwijze.

Staan er echt geen fouten meer in?

De correctie van de opgemaakte tekst is de laatste fase van het schrijfproces. Deze fase staat vaak onder druk doordat de tijd gaat dringen. Toch is de correctie bijzonder belangrijk. Een foutje is immers snel gemaakt en ook een knoert van een fout kan er zomaar tussendoor glippen.

Veel mensen vinden taalfouten storend. Ze ergeren zich aan een verkeerd geschreven woord, een kromme zin, een grammaticale uitglijder. Ondanks al uw eerdere inspanningen maakt de tekst dan toch nog een slordige indruk op uw lezers.

Kies voor kwaliteit. Laat uw teksten schrijven door een professionele tekstschrijver.